Dobrodošli v spletni učilnici, namenjeni zaposlenim, mladim in brezposelnim...

Odnos do denarja in prejemkov ter iskanje življenjskega smisla v opravljanju težkega fizičnega dela

Vrednotenje dela –delo kot vrednota

Delovne vrednote: Služijo kot življenjska vodila oziroma motivacijski cilji. Vrednote so povezane z našo izbiro šole, študija in poklica, z našim verskim prepričanjem, političnim prepričanjem in duhovnostjo. To so mnenja in občutki, ki opisujejo vedenje delavca na delovnem mestu in njegovo osebno prepričanje o svojih rezultatih. Lahko gre za prepričanja zaposlenega o tem, kako se mora obnašati na delu in kaj lahko pričakuje od dela. Odražajo, kaj želijo ljudje tekom dela in z delom doseči.
V veliki meri so pogojene z vrednotami kulturnega okolja in povezane z organizacijsko kulturo in klimo, zadovoljstvom pri delu, predanostjo in zvestobo podjetju.

Primeri: dosežek, samostojnost (ustvarjalnost, odgovornost, avtonomija), prepoznavnost (avtoriteta, socialni status), odnosi (moralne vrednote, sodelavci), opora in pogoji dela (aktivnost, kompenzacija, varnost, raznolikost).

Kakšna prepričanja imam v zvezi z delom? Nekaj sem vreden samo, če veliko delam? Ljudje, ki ne garajo so slabši? Barabe ne delajo?

Vsebina je nastala v projekt „DialogPlus – Usposobljeni socialni partnerji v obrti in podjetništvu za učinkovit socialni dialog”, delno financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija, iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se financira iz Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike.

Sindikat obrti in podjetništva Slovenije v sodelovanju z direktorico Zavoda BeyondMind, ga. Alenko Kaštrun.

29. marec, 2021

0 odzivov na "Odnos do denarja in prejemkov ter iskanje življenjskega smisla v opravljanju težkega fizičnega dela"

Komentiraj seminar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja